911

Weiss

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
911
Funguje to...alebo nie?
 
Daniel

Daniel

Daniel

Nejojo
Nejojo | 20.3.2023 05:58

Najvtipnejšie je, že Nemci majú veterné generátory na pobreží, všetky peaky pretrasujú do AT prečerpávačiek.
Vlastnú spotrebu riešia cez FR.


Daniel
Daniel | 20.3.2023 06:11

Nejojo | 20.3.2023 05:58 -> A kde by mali byt veterne generatory stavat? V tvojom zadku?


Nejojo
Nejojo | 20.3.2023 06:18

Daniel - na môj zadok ani nemysli. U tmiro a pherkard máš istý score, tam sú "dvere" otvorené.
A prečo nemať nestabilný zdroj elektrickej energie, keď ho neviem rozumne uskladniť, to ťa naučí 5-ty ročník základnej školy.

Túto šancu si už prepálil. Už budeš iba retardovaná nevzdelaná buzna.
Ale stále môžeš fajčiť Hojsíkovi jeho nulovú uhlíkovú stopu.


Daniel
Daniel | 20.3.2023 08:21

Nejojo | 20.3.2023 06:18 -> Na ubohe provokacne zvratky tvojej posahanej mysle reagovat nebudem.

K tej energii. Elektricka siet bez stabilneho zdroja energie je len konspiracny sen tebe podobnych fanatikov. Je potrebny energeticky mix, zalozeny na co najvacsej roznorodosti a hlavne minimalneho zatazenia prirody. Stabilne zdroje (jadro, vodne priehrady, pribojove elektrarne, zatial aj plynove, casom mozno fuzia) by boli doplnene slnkom, vetrom...). Energia sa nevyraba systemom, ze vsetky stabilne zdroje idu na plny kotol. Prisposobuju sa odberu a ostatnej vyrobe. Preto je v noci lacnejsia energia, aby sa motivoval odber pre aspon minimalnu rozumnu vyrobu. Preto funguju aj precerpavacie elektrarne. Takze slnecne a veterne nikdy nebudu jedinym zdrojom energie. Kto toto siri je bud hlupak, demagog, alebo hoaxer (po slovensky "klebetnik"). Vzdy budu len sucastou energetickeho mixu.


VelkyNevykonny
VelkyNevykonny | 20.3.2023 09:58

Slnečné a veterné elektrárne by mohli byť jediným zdrojom, ale len za predpokladu vybudovanie obrovských systémov na uskladnenie energie. Vďaka ropnej loby sme stratili možno 50 rokov, kedy sa toto mohlo začať riešiť. Ale lepšie neskoro ako nikdy.


Daniel
Daniel | 20.3.2023 10:24

VelkyNevykonny | 20.3.2023 09:58 -> Ano. Len teraz na planete nie je energeticka kapacita na to, aby utiahla planetu v nocnom bezvetri. A este velmi dlho nebude. Ale urcite to nie je dovod na to, aby sme sa teraz vykaslali na obnovitelne zdroje. Ich najvacsou vyhodou je energeticka nezavislost na autokratickych rezimoch, ktore su majitelmi fosilnych zdrojov. Cim skor sa to odstrihne, tym skor sa im zrusi prijem. Len mam obavu, ze Cine je to jedno a kvoli biznisu pochova celu planetu.


| 21.3.2023 11:48

Daniel | 20.3.2023 10:24 - ta logika. Europa ma obrovske mnozstvo fosilnych paliv - Severne more, Nemecko, Francuzsko, Polsko, Karpaty, Baltik ale ho odmietaju tazit. Vdaka skvelej spolupraci zelenych natlakoviek(Greenpeace napr.), lokalnych politikov(Hojsik) a autoritativnych rezimov. Obnovitelne zdroje su nanic ak nemaju stabilitu a koncentraciu. Vyhodene peniaze. Par paroplynovych a atomovych elektrarny nahradi cele "obnovitelne" sialenstvo, za ovela nizsie ceny, stabilitu a koncentraciu. Ale to nam zhori planeta vsak?


Daniel
Daniel | 21.3.2023 12:20

| 21.3.2023 11:48 -> Dalsi s teplou predstavou o celosvetovej progresivno-liberalno-Gatesovo-Sorosovej snahe 100%-ne nahradit zdroje energii solarom a vetrom. Toto je len tvoje videnie energetickej buducnosti. Kym sa nebude dat energia efektivne a dlhodobo skladovat, nikto nebude chciet nahradit stabilne zdroje solarom ci vetrom. Je to len sucast energetickeho mixu. Myslis, ze preco sa vedci zaoberaju fuziou? Lebo maju podobne pomylene predstavy, ako ty? Prestan klebetit nezmysly (moderne - sirit hoaxy a konspiracne teorie).


VelkyNevykonny
VelkyNevykonny | 21.3.2023 12:28

Obnoviteľné zdroje nás najbližších 30 rokov určite nezachránia, ale zároveň sú megabiznisom schopným vytiahnuť z verejných zdrojov stovky miliárd. Takže sa bude ďalej tlačiť na budovanie solárnych a veterných parkov. Je to dobre či zle? Každopádne je to začiatok (veľmi drahej) cesty k eliminovaniu fosílnych palív. Na obzore sú nové technológie a riešenia, ale to čo máme momentálne k dispozícii stačiť nemôže.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader